Adventni venček za na vhodna vrata

Izdelava venčka

Kako naredimo adventni venček za vhodna vrata? Osnova je popolnoma enaka kot pri namiznem venčku. Pripravimo si žico ali veje in prepletemo tako, da dobimo enakomeren krog, nanj pa potem dodamo šopke svežega iglavca, ni pa pomembno kateri iglavec izberete. Lahko pa kupite tudi umetne vejice iglavca in pripravite venček, ki ga boste imeli za več let. Včasih je to tudi bolj priročno, saj je venček na vhodnih vratih stanovanja v bloku na precej toplem mestu in bodo iglice začele hitro odpadati.

Za dekoracijo priporočamo storžke, ne pozabite pa na kakšno veliko pentljo, ki bo venček še polepšala, kot poseben dodatek pa seveda še zvonček.

Pritrjevanje na vrata

Ko je vse skupaj pripravljeno, je naša največja skrb pravilna pritrditev venčka na vrata. Najbolj enostavna rešitev je seveda, da na zadnji strani venčka pripravimo zanko iz vrvice, v vrata zabijemo žebelj ali kljukico ter venček obesimo. Verjetno pa vam ni všeč, da imate potem celo leto luknjico v vratih ali celo žebelj, ki kazi videz. Problem obešanja rešimo na drugačen način. Vzamemo lep dekorativni trak, ki ga ovijemo okrog venčka in trak pritrdimo z npr. risalnim žebljičkom na vrh vrat. Da je trak lepo pritrjen na venček in stoji pri miru, je priporočljivo, da ga trdno zavežete (uporabite še lepilni trak) okrog osnove za izdelavo venčka.

  • prikaz kako se obesi
  • bolj bogat adventni venček
Dodaj odgovor