Aranžiranje daril

Aranžiranje daril je umetnost, ki zahteva ogromno znanja ter poznavanja različnih materialov. V zadnjem času je v modi uporaba naravnih materialov, od cimetovih palčk, nageljnovih žbic, janeževih zvezdic, pa do školjk, listja, storžev in vejic raznih dreves.

Vsako darilo je potrebno izročiti obdarjencu na bolj svečan način. Darilo lahko zavijemo in dekoriramo na različne načine. Vsekakor je najbolj preprost način, da kupimo darilno vrečko in jo napolnimo z želeno vsebino. To ni ravno najbolj atraktiven način izročanja darila. Dalj časa je bil v modi tudi darilni papir v raznih barvah. Še vedno je najbolj primeren za obdaritev ob novem letu, saj darilo lahko zavijemo sami, vsebina se ne vidi, izbiramo lahko med številnimi božično – novoletnimi motivi, ovita darila pa potem položimo pod okrašeno smrečico.

Tehnika zavijanja

Tehnika zavijanja in pripomočki so odvisni od vsebine darila. Vsebino lahko postavimo na primerno dekorirano podlago in zavijemo v celofan. Vsebino lahko preprosto postavimo v košarico z ročajem ali brez ročaja in lepo zavijemo. Tako bo obdarjenec prejel tudi praktično košarico. Z malo domišljije lahko uporabimo tudi darilne škatle raznih oblik, barv in motivov. Izberemo lahko »home made« darilne škatle, torej doma narejene škatle izdelane po naročilu, ki jih tudi personaliziramo. Za poročna darila ali večje obletnice so na voljo »tower boxes« oz. škatle, ki različnih dimenzij, ki jih zložimo eno na drugo.

tower boxes
Dodaj odgovor