Kako pripraviti božični pogrinjek

Ste že razmišljali, kako boste letošnje leto praznično pogrnili mizo? Naj vam pomagamo z nekaj nasveti in idejami.

Ob današnjem hitrem tempu življenja  je božični čas, čas ko je ena izmed redkih priložnosti, da se izbere cela ožja in/ali širša družina. Te trenutke moramo izkoristiti in za pravo praznično vzdušje pripraviti temu primerno praznično okrašeno mizo.

Ker ne bo praznično okrašena le miza, je potrebno skrbno izbrati barvne kombinacije, sam stil pa se mora ujemati s pohištvom. Najprej torej izberemo s katerimi barvami bomo letošnje leto okrasili stanovanje. Običajno se sicer poslužujemo kombinacij z rdečo barvo, kot pa lahko vidite s fotografije, je lahko npr. srebrna barva tista, ki bo popolnoma spremenila videz vaše jedilnice.

Ker gre za družinsko praznovanje, ne bi pretiravali s klasično postavitvijo jedilnega pribora, treh kozarcev ipd.  Vseeno pazite, da boste pripravili dovolj pogrinjkov, saj ni lepo, da bi se kdo počutil nezaželen. Prav tako pogrinjke vseh zadnji trenutek »odjavljenih« članov pospravite, da bo za mizo več prostora za druge reči, poleg tega prazni krožniki na mizi vodijo k vedno istemu vprašanju: »Kaj si že rekla, zakaj ni prišel?«

Za pripravo mize izberite bolj praznične sete, ki jih običajno ne uporabljate. Ne pozabite kupiti prtičkov s prazničnimi motivi, piko na i pa bo pogrinjku dodal kakšen dodatek. Lahko na primer spečete piškote v obliki smrekice ali zvončka  in jih dodate na lepo pogrnjen prtiček na krožniku.

Če povzamemo:

–          Pazimo na stilsko in barvno usklajenost prostora in namizne dekoracije.

–          Pazimo na točno število pogrinjkov.

–          Uporabimo praznične jedilne sete in namizno dekoracijo.

–          Z dodatkom v obliki piškotka dodamo še osebno noto.

In seveda: Ne pozabite na dobro voljo, ki je osnovna sestavina prazničnega vzdušja.

Spodaj je nekaj predlogov za praznično dekoracijo mize:

  • božični pogrinjek1
  • božični pogrinjek2
  • božični pogrinjek3
  • moderni božični pogrinjek1
  • moderni božični pogrinjek2
  • dekoracija jedilnice1
  • dekoracija jedilnice2
  • dekoracija jedilnice3
Dodaj odgovor