Modni tredni in ideje za izdelavo adventnega venčka 2013

Kot do sedaj so vedno “in” adventni venčki v klasični rdeče zeleni verziji, torej zelenje v zeleni barvi in dekoracija – svečke, pentlje, ipd. v rdeči barvi.

Modni tredni pa so usmerjeni bolj v minimalizem in v izdelavo adventnega venčka samo iz ene vrste materiala. Pri tem je vaša domišljija lahko neomejena v ustvarjanju. Če govorimo o venčku za na vrata,je le-ta lahko izdelan iz samih bunkic, ki jih običajno uporabljamo za na smrečico. Prav tako si lahko izbrete perje (v vrečkah ga dobite kot aranžerski material ali pa recikirajte že pozabljen šal iz umetnega perja ali pa uporabite kar pravo perje) v raznih barvah in ga ovijete ali nalepite na podlago.

Adventni venček lahko naredite s klopkami volne; uporabite manjše klopke volne, niti ni potrebno da so enako velike, važno je, da so razporejene v krogu in po velikosti nekako simetrično nanizane. Pritrdite jih lahko tudi z vročim lepilom. Na drug način pa volno preprosto ovijate okrog podlage in dodate še nekaj okraskov. Malo več dela boste imeli z adventnim venčkom iz gumbov ali  bleščic, vendar pa bo rezultat vašega dela zanesljivo poplačal vse vložen trud.

Če ste bolj tip človeka, ki živi z naravo, si lahko pomagate s storži, ki jih zložite, kar na široko v krog in nalepite na podlago. Za še lepši videz uporabite spreje v različnih barvah ter dodatke. Posebej zanimivo bo tak adventni venček videti iz storžev različnih vrst iglavcev.

Prav posebej zanimiv pa je lahko videti venček iz časopisnega papirja ali listov že zavržene knjig, ali pa iz različni vrst zelišč, ki jih v šopkih povezujemo na obroč. Ena izmed posebnih idej je tudi adventni venček iz fotografij. Naredite kopije fotografij ali jih sami natisnite in nalepite na podlago v krogu.

Če imate doma vhodna vrata iz dveh delov, pripravite venček iz dveh polovic, ki jih na vrata ptrdite tako, da bo videti le en. Naj bo to vaš letošnji prednovoletni izziv.

Veselo ustvarjanje!
Dodaj odgovor