Priprava zabave za noč čarovnic

Noč na zadnji oktobrski dan, čez lužo imenujejo Halloween ali po naše noč čarovnic. Tam ima ta noč posebno moč, ljudje vseh starosti pa uganjajo norčije v različnih kostumih. Med klasiko kostumov spadajo čarovnice in čarovniki, liki s koso, ki ponazarja smrt, vampirji, duhovi, ipd.

 noč čarovnic

Otroci se za noč čarovnic oblečeni v kostume podajo po ulicah in po hišah zbirajo sladkarije ter zapojejo kakšno pesem.

Pri nas se Noč čarovnic kot nekakšen praznik, ni preveč dobro prijel. Edino, kar se malce razvija v to smer, so različne zabave na to temo, ki potekajo ravno na ta dan in seveda rezljanje strahcev iz buč, kar radi pripravljamo s pomočjo otrok.

V kolikor ste se s prijatelji ali sorodniki dogovorili, da letos prvič poskusite pripraviti zasebno zabavo za noč čarovnic, naj vam pomagamo s kakšno idejo.

Priprava naj zajema:

1. Čarovniški meni

Povsem običajno hrano lahko naredimo čarovniško z nekaj dodatki. Pazite, da bo hrana bolj “čudna” le na videz, po okusu pa še vedno super. Kaj bi torej izbrali?

Ker se noč čarovnic pojavlja z bučnimi dodatki, naj bo za predjed bučna juha; zadnji trenutek pred postrežbo na sredino juhe dodajte žlico kisle smetane, na smetano pa mini čarovniški klobuk. Če imate doma muškatne buče, juho postrezite kar v bučkah.

Za hladno predjed lahko uporabite tatarski biftek, ki ga oblikujete kot telo pajka, okrog nasujete krekerje, za noge pa uporabite črne slamice in za oči celi črni poper. Zraven lahko na mizo dodate  polovičke trdo kuhanih jajc v katere ste posadili črno olivo, ki bo služila kot telo pajka, za noge pa uporabite drugo olivo narezano na kolutke, ki jih prepolovite.

Za glavno jed lahko pripravite zavitke v obliki prstov z nalakiranimi nohti (listnato testo z nadevom za noht pa še del čilija)  ali pa mini pizze v obliki grobov.

Sladica: navadne piškote po vašem okusu nadgradite z marcipanom, ki ga oblikujete v obliki možganov. Prav tako lahko iz marcipana oblikujete male pajkce.

čarovniški meni

2. Priprava namizne dekoracije in dekoracije prostora

Prvo pravilo pri pripravi prostora je zatemnjena luč ali še bolje brez luči z obilico sveč. Pri tem vseeno dobro pazite na varnost, da se ne bi zabava preveč razvnela – mišljeno dobesedno.

Na mizo postavite zapisan čarovniški meni, pri tem bodite izvirni, npr. lutko obesite za glavo na luč in na lutko z buciko ali kako drugače pripnete meni. Ne pozabite na okrasne male bučke, ki jih izrežete v strašne bučke.

Z barvami za steklo lahko dekorirate tudi kozarce in krožnike. Če so vaši krožniki in kozarci predragoceni za takšno “preobrazbo” , potem raje kupite plastične in jih prenovite po svoji domišljiji.

3. Oblačila in dodatki k obleki

Za tako priložnost se je potrebno primerno obleči. Ne pozabite na to opozoriti gostov. Karkoli boste izbrali, naj bo v duhu teme noči čarovnic, seveda pa pri tem  ne pozabite na strašljiv make up.

Naj se zabava začne! 🙂
Dodaj odgovor