Valentinovo in namizna dekoracija

»Sv. Valentin ima ključ do korenin«, pravi star pregovor. Dan, ki velja za znanilca pomladi, ko se prebuja zemlja,  je  14. februar, na god sv. Valentina.

Danes je to praznik zaljubljencev, ko si le-ti izmenjujejo različna darilca. Moški svoje Valentine najpogosteje obdarujejo s cvetjem, sladkarijami, rdečim spodnjim perilom in nakitom, ženske pa  svojim Valentinom najpogosteje podarijo čokolado v obliki srčka ali kakšno darilce, ki ga bosta  porabila skupaj.

Lahko pa svojo najdražjo ali najdražjega presenetite tudi s posebnim »valentinovim« zajtrkom ali »valentinovo« slaščico. Če imate pri roki tortni model v obliki srca, lahko spečete biskvit in uporabite najljubši nadev svojega Valentina, seveda pa ne pozabite na valentinov napis, za dekoracijo pa jagode. Za slaščico lahko po receptu za linške piškote pripravite tudi srčkaste piškote.

V kolikor boste delali poseben valentinov pogrinjek, smo za vas pripravili nekaj predlogov

Za manjšo pozornost tako na hitro, lahko za svojo najdražjo ali svojega najdražjega

izrežete veliko srce iz papirja rdeče barve. Položite ga na blazino v posteljo ali pa pod/na krožnik, če si bosta pripravljala romantično večerjo.  Za piko na i lahko na srček dopišete še kakšnega od spodnjih kratkih verzov:

»Vrtnico rdečo, abnormalno srečo, lepih trenutkov, enkratnih občutkov, nikoli bolezen, trajno ljubezen in en lep spomin na ta Valentin.«

»Če se ohladilo je tvoje srce, morda Valentin znova plamen prižge!«

»Ljubezen že najina dolgo živi – nesmrtnost naj ji Valentin podeli!«

»Naj zdajle v uho Valentin ti pove, da toplo nekje bije zate srce!«

»Najbolj dragocen ti si zame zaklad, ob tebi spet sončno doživljam pomlad!«

 

Prijetno Valentinovo! 🙂
Dodaj odgovor