Velikonočno aranžiranje

Velikonočno aranžiranje – kaj pa bomo aranžirali? Na splošno kar vse.

Najprej se bomo posvetili vprašanju

Kako pripraviti simpatično namizno dekoracijo?

Namizna dekoracija za veliko noč mora biti na splošno pomladansko barvita. Ne kičasto barvita, temveč pomladansko v barvah trave, narcis, regrata, zvončkov, velikonočnice, ipd. Kot vedno pazite, da ne bo preveč barv hkrati, dve in tretja v določeni meri bo čisto dovolj.

namizna dekoracija zelenarumena Največkrat se skupaj uporablja rumena in zelena, dodatek bi lahko bil temno roza. Modna je letos tudi sv. modra barva, zato lahko pripravite tudi dekoracijo v tej barvi.

Kako boste barvali jajčka?

Izbira je pestra:

– klasičnimi barvami za jajčka,

– z barvami v palčkah,

– z rdečo čebulo in dodatki v obliki trav – vsako jajce s travno bilko daste v žensko nogavice in kuhate,

– s teranom – najboljši je teran, lahko uporabite tudi kakšno drugo, bolj močno rdeče vino. Za tiste, ki še niste barvali z vinom naj povem, da vino samo natočite v primerno posodo, dodate jajca in kuhate cca 10 minut. Jajce se bo obarvalo vijolično z svetlečimi pikicami. Dobro je vedeti, da bo vino dalo take rezultate le 1x, če boste jajca naslednjič kuhali v istem že prekuhanem vinu, se ne bodo obarvala enako, temveč vsakič slabše.

– jajca lahko »pobarvate« tudi tako, da z moko zmešano z vodo nalepite majhne zanimive dele prtičkov.

Aranžiranje hrane

Tudi hrano lahko za veliko noč pripravite na bolj izviren način. Predlagamo vam zanimivo aranžiranje jajc, ki se v velikonočnem času vedno pojavijo na mizi.

Za to simpatično predjed (ali kaj drugega, lahko tudi zgolj dekoracijo) potrebujete: kuhana jajca, redkvice, drobnjak in poper v zrnu ter poljuben namaz. Namaz lahko pripravite npr. iz rumenjakov, majoneze in malo gorčice. Solato razporedite po krožniku, dodate namaz in čezenj jajce prerezano na polovico. Za ušeska uporabite na tanke lističe narezane redkvice, za očke poper v zrnu in za brčice drobnjak.

Veselo ustvarjanje vam želim ter seveda lepe velikonočne praznike.
Dodaj odgovor