Zavijanje daril

Najprej bomo pogledali, kako najlažje zaviti najenostavneje oblikovano darilo – npr. štirikotno škatlo v treh korakih:

1.       Odločitev o stilu

Najprej se odločimo, kako želimo, da bo naše darilo zavito. Torej, kakšen stil boste izbrali? Nekaj primerov:

  • Za darilo s t.i. eko vsebino boste izbirali juto, bananin papir, navadne vrvice, natron papir, rafijo,  rižev papir, za dodatke pa boste uporabili suho sadje, posušeno cvetje…
  • Za darilo z vsebino za otroke boste izbirali papir z živimi barvami, papir s potiskom otroških motivov risanih junakov,enako pri dodatkih.
  • Za darilo za božič ali novo leto boste izbirali med božično novoletnimi motivi papirjev in dodatkov z jelenčki, božički, smrekicami, itn.

2.       Nakup materiala

Če niste izbrali bolj zahtevnih stilov in imate le kakšen kos, ne pa daril za tri družine, lahko skočite v najbližji dobro založen trgovski center. V kolikor ste malo bolj zahtevni, se odpravite v specializirane trgovine s tovrstnim blagom.

Če niste ravno  zelo spretni in se ne želite po nepotrebnem mučiti, vam svetujem, da kupite ovijalni papir, ki bo dovolj mehak na otip oz. drugače povedano,  ko ga rahlo prepognete, se guba ne sme narediti takoj. Enako velja glede darilnih trakov. Seveda je PVC darilni trak bolj poceni, vendar je z njim težje delati. Za najbolj »ubogljive« se običajno izkažejo trakovi iz organze.

3.       Akcija – zavijanje

Tudi pri samem zavijanju bodite pozorni, da delate z dobrimi materiali. Kaj vam pomaga lep ovijalni papir, če slab lepilni trak pokvari celotno darilo. Pazite tudi, da vsebino primerno zaščitite, da do obdarjenca ne bo prišla v napačnem stanju.

Primer zavijanja si poglejte na posnetku:

Še majhen namig: Če želite darilo narediti resnično lepo, potrebuje vsaj nekaj domišljije in tudi nekaj različnega materiala. Preden greste v nabavo vsega potrebnega, se zato prepričajte, da vas ne bo aranžiranje pri cvetličarju ali nakup že aranžiranega darila stalo enako, privarčevali pa boste še na času in živčkih 🙂

  • bolj enostavno zavita
  • božična
Dodaj odgovor